Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane grzyby

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
woda 2 szklanki
ocet 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat kilka
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane grzyby

Oczyszczone grzyby dokładnie myjemy i obgotowujemy w osolonym wrzątku, rydze około 5 min a gąski i kurki około 20 min,odsączamy i układamy w słoikach.Z dwóch szklanek wody,octu soli i cukru,ziela angielskiego,pieprzu,liści laurowych gotujemy zalewę.Grzyby zalewamy gorącą zalewą zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia lub pasteryzujemy 10 min w garnku z wrzątkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 07.06.2012 16:27
lubię
Krystyna32 03.10.2011 07:56
super
Krystyna32 03.10.2011 07:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak