Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z selera naciowego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 2 gałązki
sok z cytryny 1 łyżka
ser pleśniowy 5 dkg
koniak 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sól
pieprz
cukier
filet z indyka pieczony lub wędzony 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z selera naciowego

Ser lekko podgrzewamy w małym rondelku z łyżką koniaku i dwiema łyżkami oliwy,octem winnym solą pieprzem i odrobiną cukru do smaku.Seler naciowy drobno kroimy skrapiamy sokiem z cytryny,indyka kroimy w słupki i łączymy z selerem dodajemy rozkruszone orzechy włoskie mieszamy i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 23.06.2012 20:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak