Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki bananowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń bananowy 1 op
mleko do budyniu 400 ml
banan 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 25 dag
sól 1 szczypta
cukier 15 dag
jaja 2 szt
olej 125 ml
mleko 150 ml
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki bananowe

Budyn ugotować wg. przepisu, ale z mniejszą ilością mleka czyli 400 ml i ostudzić.Suche składniki jak: mąka, proszek, soda,sól i cukier zmieszać razem, a osobno polączyć mleko, olej i jaja, a potem zmieszać razem. Do papilotek kłaść po łyżce ciasta na to też po łyżce budyniu, na to resztę masy z bananem pokrojonym w kostkę. Piec w temperaturze 190 stopni przez 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 31.07.2012 13:25
super. i jak ładnie wyrosła
eli82 27.05.2012 09:53
mniam
Anna169Hosz 15.12.2011 20:58
Apetyczne.
Seba 16.10.2011 16:06
pycha
Justyna/HerLife 05.09.2011 07:40
lubię bananowe wypieki! =]
smakowita 03.09.2011 22:06
super
Angelika10 23.08.2011 21:02
Smaczne,świetnie wyglądają.
ewasylwia 21.08.2011 11:41
pyszne
suzana 20.08.2011 21:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak