Sposób przygotowania

Mąkę przesiej do naczynia, wsyp łyżkę cukru i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Jajo roztrzep, połącz z maślanką, dodaj miód oraz roztopione masło. Wymieszaj i połącz z mąką z cukrem. Usmaż racuchy z obu stron. Rabarbar potnij w kawałki i ugotuj w odrobinie wody z łyżką cukru. Gotuj tak długo, aż woda wyparuje i powstanie gęsty syrop. Gorące racuchy polewaj syropem, posyp pozostałym cukrem pudrem i płatkami migdałów.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wypróbowałam, bardzo smakowały
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetne-muszę takie wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    z rabarbarem nigdy nie próbowałam;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    ależ pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !