Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie racuchy z rabarbarem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
miód 2 łyżeczki
masło 20 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maślanka 1,5 szkl.
cukier puder 3 łyżki
jajko 1 szt
rabarbar 250 g
płatki migdałowe garść

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie racuchy z rabarbarem

Mąkę przesiej do naczynia, wsyp łyżkę cukru i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Jajo roztrzep, połącz z maślanką, dodaj miód oraz roztopione masło. Wymieszaj i połącz z mąką z cukrem. Usmaż racuchy z obu stron. Rabarbar potnij w kawałki i ugotuj w odrobinie wody z łyżką cukru. Gotuj tak długo, aż woda wyparuje i powstanie gęsty syrop. Gorące racuchy polewaj syropem, posyp pozostałym cukrem pudrem i płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 21.04.2012 12:33
ciekawe
Emiliozo 30.11.2011 18:36
ależ pyszne
irenka 07.11.2011 21:59
pyszne
irenka 07.11.2011 21:59
pyszne
Agnik 18.10.2011 09:28
mniam
Juleczka20 17.10.2011 10:40
pyszności
m1monika 24.06.2011 09:20
z rabarbarem nigdy nie próbowałam;)
Robert10 13.05.2011 13:02
świetne-muszę takie wypróbować
tomek18 26.04.2011 17:20
super
malaczarna23 06.03.2011 17:36
pyszności
pigila
pigila 22.02.2011 15:37
super
Ewa111 21.06.2010 18:22
Wypróbowałam, bardzo smakowały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak