Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy w otrębach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
jajko 2 szt
mąka 1/2 szkl
otręby 1/2 szkl
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy w otrębach

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje. Zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanym jajku i obtaczać w otrębach. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 23.11.2013 17:21
smacznie panierowany kotlecik :)
olkaaa 24.07.2013 07:44
fajny przepis
IlonaAlbertos 08.02.2013 23:05
Na pewno kiedyś takie zrobię. Fajnie wyglądają.
Łukasz15 14.10.2012 00:29
Pyszny
janko 08.03.2012 18:10
super
Iwusia 17.02.2012 23:31
zdrowy :)
Iwona51
Iwona51 05.12.2011 09:49
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak