Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurkowa frittata

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 40 dag
śmietana 30% 3/4 szklanki
jajko 10 szt.
cebula biała 1 szt.
zielony groszek 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurkowa frittata

Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj oczyszczone, umyte i osuszone grzyby. Jeśli są duże, pokrój je. Smaż ok. 15 min., mieszając. Przypraw do smaku.
Śmietanę roztrzep z jajkami, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Rozmrożony groszek sparz solonym wrzątkiem. Wymieszaj masę jajeczną z grzybami i groszkiem.
Długą foremkę keksową wyłóż folią aluminiową i wlej do niej masę. Piecz w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 20 min. (aż jajka się zetną).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 27.04.2012 15:50
ciekawe
IZABELA29 08.03.2012 08:05
pewnie smaczne ,nie jadłam
daria899 02.12.2011 10:12
super
Krystyna32 21.08.2011 10:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak