Sposób przygotowania

Dynię myjemy obieramy ze skóry usuwamy miąższ z pestkami i kroimy w kostkę i gotujemy w niewielkiej ilości wody na małym ogniu przez 15 min.Cytryny myjemy sparzamy wrzątkiem i ocieramy ze skóry.Jedną kroimy w cienkie połówki plasterków a z dwóch pozostałych wyciskamy sok.Do dyni dodajemy sok i pokrojoną cytrynę oraz cukier i szczyptę soli do smaku.Dusimy mieszając drewnianą łyżką aż dynia się całkowicie rozgotuje.Mieszamy z alkoholem i rozkładamy do wyparzonych słoików i zostawiamy do góry dnem do wystygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !