Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camambert panierowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
masło 1 łyżeczka
konfitura żurawinowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Camambert panierowany

Ser kroimy na paski. Każdy pasek maczamy w roztrzepanym jajku, potem bułce tartej, potem znowu w jajku i znowu w bułce. Smażymy na rozrzanym oleju, na średnim ogniu, aż panierka się zarumieni.
Do rondelka wlewamy wino, dodajemy masło i dżem (zosawiamy odrobinę do dekoracji).Gotujemy parę minut, aż zacznie bulgotać, możemy ewentualnie doprawić do smaku cukrem jak będzie zbyt kwaśny.
Jeszcze gorący ser wykładamy na talerze, polewamy sosem i ozdabiamy odrobiną dżemu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 04.05.2012 06:22
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak