Sposób przygotowania

Ciasto francuskie schłodzić w lodówce.
Schłodzone rozłożyć i pokroić na małe prostokąty.
Każdy prostokąt przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem.
Żółtko roztrzepać i posmarować nim każdy kawałek ciasta.
Blachę przełożyć do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i piec ok. 6 minut.
W tym czasie kremówkę ubić, gdy już zgęstnieje dodać 3 łyżki cukru pudru, delikatnie połączyć mikserem na najniższych obrotach.
Ciastka po wyjęciu z piekarnika przestudzić i poprzecinać na pół, smarować ubitą kremówką i z powrotem złączać.
Wodę lekko podgrzać, dodać pozostałe 3 łyżki cukru pudru i tak przygotowanym lukrem smarować ciastka.
Po przestygnięciu pisakami malować paski w różnych kolorach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !