Sposób przygotowania

Marchew umyć i obrać. Następnie zetrzeć na tarce o oczkach jak do surówki. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Jajka rozmemłać z cukrem. Dodać miód, wymieszać, przelać do mąki. Dodać marchew. Wszystko dokładnie połączyć. Ciasto przełożyć na wyłożoną pergaminem dużą tortownicę. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. Godzinę. Sprawdzać wykałaczką, czy ciasto się nie klei. Jeżeli nie, to wyłączyć i przestudzić. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem. Z cukru pudru i wody przygotować jasny lukier, którym polewać niedbale ciasto. Z cukru pudru i odrobiny soku z marchwi, również przygotować lukier i polewać ciasto.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ale ładnie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Piękne i jakie apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !