Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do spaghetti

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 duży
pomidory 2 sztuki
mięso mielone 1 kg
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 5 ząbków
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
pieprz czarny do smaku
oliwa 2 łyżki
cebula 2 sztuki
woda 4 szklanki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sos do spaghetti

Cebulę obrać i drobno posiekać.
Pomidory sparzyć, obrać skórkę.
Następnie pomidory pokroić na drobną kostkę.
Na patelnię nalać odrobinę oliwy, wrzucić pomidory i cebulę, chwilkę podsmażyć.
Dodać mięso mielone, wlać wodę.
Do koncentratu dodać majeranek, bazylię, paprykę, pieprz.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać do koncentratu.
Koncentrat przelać na patelnię do reszty składników.
Sos gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Puszcza 28.02.2013 13:29
dla mnie oregano w takim sosie to obowiazek, mimot to bardzo dobry i prosty przepis.
Justyna/Dzastus 12.07.2012 00:31
pychota, jeszcze oregano :)
karolina1869 19.11.2011 15:31
pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak