Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello z krakersami

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
masła 25 dag
cukru kryształu 1 i 1/2 szklanki
żółtek 4 szt.
mąki pszennej 6 dag
budyniu waniliowego 12 dag
krakersów 1 paczka
wiórki kokosowe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello z krakersami

Żółtka utrzeć z cukrem, mąką pszenną i proszkiem budyniowym. Dodać 1/4 litra mleka. Wszystko razem zmiksować. Pozostałe mleko (3/4 litra) zagotować z masłem. Dodać przygotowaną wcześniej masę i gotować do uzyskania konsystencji budyniu. Wystudzić.

Krakersy pokruszyć i starannie wymieszać z masą budyniową. formułować kulki, obtaczać w wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 10.07.2013 19:02
musze koniecznie zrobic :)
Megg 06.02.2013 21:14
uwielbiam kokos, super przepis, musze koniecznie zrobic :)
ao_12 26.01.2013 21:57
ale cudnie wygladaja
ajres 25.05.2012 00:00
super
Goya 13.05.2012 18:51
fajne
Goya 13.05.2012 18:51
fajne
agogo2 09.05.2012 23:03
super
agogo2 09.05.2012 23:03
super
Fiffi 25.03.2012 19:59
śliczne i napewno pyszne
kasienka23 11.03.2012 18:00
ale apetyczne
malaczarna23 12.09.2011 08:23
świetne
Mysiunia 27.06.2011 20:02
pychota!
irenka 18.06.2011 23:18
uwielbiam
Magdalena1110 11.02.2011 21:40
uwielbiam rafaello, ale jeszcze nie robiłam,muszę spróbować.
madi356 20.01.2011 22:43
Też takie robię:)
IlonaAlbertos 16.11.2010 00:44
Uwielbiam Rafaello. Szczególnie takie domowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak