Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z jajkiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas 1 litr
jajko ugotowane na twardo 4
smietana 18% 1/2 szklanki
chrzan świeżo starty 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
ziele angielskie 3
Majeranek suszony Prymat 1,5 łyżki
sól do smaku
bulion warzywny 1 litr
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkiem.

Do gorącego bulionu dodajemy ziele angielskie, pieprz, listki laurowe i gotujemy przez 5 min. Dolewamy zakwas i gotujemy kolejne 5 min. Dodajemy chrzan, przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i majeranek. Doprawiamy solą. Jajka kroimy w ćwiartki, układamy w miseczkach i zalewamy żurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak