Sposób przygotowania

Przygotowujemy zalewę: ocet i cukier musimy zagotować i ostudzić. Dodajemy tam olej. Obieramy cukinię, kroimy w grubą kostkę, solimy i zostawiamy na godzinkę. W tym czasie ucieramy marchewkę na tarce, sparzamy paprykę, a potem kroimy ją w kostkę. Cebulkę kroimy w piórka. Odlewamy sok z odstanej cukinii i mieszamy ją z resztą warzyw (marchewką, cebulą i papryką). Zalewamy zalewą warzywa, dodajemy ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę i mieszamy. Odstawiamy znów na godzinkę i przekładamy do słoików. Słoiki pasteryzujemy 15-20 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !