Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szparagowo - truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielonych szparagów 0,5 kg
truskawek 25 dag
główka sałaty 1
sera żółtego 10 dag
cytryna 1
bazylia świeża szczypta
oliwy z oliwek 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szparagowo - truskawkowa

Szparagi obrać, pokroić na małe kawałki i gotować w 2 litrach wody przez 10 minut. Dodać szczyptę soli i cukru. Truskawki umyć i przekroić na pół. Sałatę drobno pokroić. Ser zatrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać. Skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przyprawić solą i pieprzem.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak