Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

obiadowa kapustka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
mleko 2% 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: obiadowa kapustka

Kapsutkę szatkujemy i wrzucamy do granka. Wlewamy wodę do 1/3 jego wysokości i gotujemy na wolnym ogniu, bez przykrycia. Gdy kapustka ładnie już odparuje, po ok. 15, dodajemy sól, pieprz i wegetę. Następnie rozrabiamy dokłądnie mąkę z mlekiem i wlewamy do kapusty. Doprawiamy jeszcze do smaku, gotujemy wszystko razem 5 min i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak