Sposób przygotowania

Skrzydełka kurczaka zalać 600 ml zimnej wody, dodać 1 łyżeczkę soli, 5 ziaren ziela angielskiego, 3 liście laurowe i gotować od chwili zagotowania wody 20 minut. W między czasie kartofle obrać ze skórki, pokroić je w kostkę, ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Opakowanie zupy jarzynowej wymieszać z 500 ml zimnej wody. Kartofle pokrojone w kostkę, starte ogórki i wymieszaną zupę dodać do garnka, gotować około 15 minut, mieszać co jakiś czas. Skrzydełka wyciągnąć z zupy, obrać z kości, pokroić na mniejsze kawałki. Zupę przelać do miseczek, na środek włożyć trochę mięsa ze skrzydełek.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    uwielbiam ogórkową

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !