Sposób przygotowania

Składniki:
mąka pszenna 1/2 kg
proszek do pieczenia 1 łyżka
mleko 1 szklanka
oliwa 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól szczypta
bazylia suszona 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
oregano suszone 1 łyżeczka
wegeta 1 łyżeczka

Mąkę wsypać do miski z proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszać.
Dodać majeranek, bazylię, oregano, wegetę i wszystko razem połączyć.
Wbić jajko. Dodać mleko i oliwę.
Wszystko wymieszać widelcem w sposób niedbały.
Piekarnik nastawić na 180 stopni.
Do foremek przelewać ciasto na wysokość do 1/2 foremki.
Piec ok. 25 minut, sprawdzając patyczkiem.
Jeżeli jest suchy to znaczy, że muffinki są już gotowe.
Muffinki smakują zarówno same jak również jako dodatek do dań i jako kanapka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie do barszczu pasują te muffinki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !