Sposób przygotowania

Mąkę z margaryną siekamy dokładnie nożem. Żółtka, cukier biały i waniliowy roztrzepujemy ze śmietaną. Do mąki dodajemy resztę składników i szybciutko wyrabiamy ciasto. Wstawiamy je do lodówki na ok. 1/2 godziny. Obieramy jabłka i zcieramy na tarce o grubych oczkach. Połowę ciasta rozwałkowujemy i wykładamy cienko do foremki z papierem do pieczenia. Na cieście kładziemy równomiernie jabłka i posypujemy cynamonem. Drugą część ciasta rozwałkowujemy i tniemy na paseczki o grubości ok. 1 cm. Ukladamy je na jabłkach tworząc krateczkę. Wkładamy ciasto do piekarnika do temp 200-220 stopni na 20-30 min. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszniutka,takie ciasta bardzo lubię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !