Przepis i sposób przygotowania na: pizza na miękim cieście
To, co na nią położymy zależy tylko od nas i od tego, na co mamy ochotę. Oto moja propozycja :
100 g szynki szwarcwaldzkiej
5 plasterków salami
1 mała cebulka
100 g małych oliwek ( po połowie zielonych i ciemnych)
250 g mozarelli
około 3 łyżek startego parmezanu
kilka łyżek ketchupu
przyprawa do pizzy
suszone oregano
W miseczce mieszamy ketchup z przyprawą do pizzy i smarujemy nim ciasto. Cebulę cieniutko szatkujemy na półksiężyce i kładziemy na ciasto. Szynkę i salami kroimy na paseczki ( niezbyt duże) i układamy na cebuli. Posypujemy roztartym w dłoniach suszonym oregano. Oliwki przekrajamy na połówki i wykładamy na ciasto. Na wierzchu układamy pokrojona mozarellę i posypujemy tartym parmezanem. Pieczemy około 25 – 30 minut w temperaturze 200 stopni.