Sposób przygotowania

Do miseczki wlać filiżankę mleka, dodać 3 łyżeczki skrobii, wbić 1 jajko, doprawić szczyptą soli i szczyptą cukru pudru, mieszamy za pomocą trzepaczki, a następnie ubić intensywnie by wtłoczyć powietrze do masy jajecznej. Nektarynkę przeciąć na pół, usunąć pestkę, jedną połówkę pokroić w kostkę i dodać do masy, krótko wymieszać. Drugą połówkę pokroić w plasterki. Na patelni do smażenia naleśników rozgrzać 1 łyżkę oleju, wylać na patelnię jajeczną masę z owocami ułożyć plasterki nektarynki, przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu, tak by spód się zarumienił a wierzchnia masa się ścięła. Gdy omlet jest gotowy posypać go delikatnie cukrem pudrem. Omlet za pomocą łopatki zsunąć na duży talerz.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    wyglada apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    chyba super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !