Sposób przygotowania

Mąkę przesiałam na stolnicy i dodałam szczyptę soli. Schłodzone masło pokroiłam na kawałki i kładłam na przesianą mąkę. Masło posiekałam nożem, dodałam cukier i żółtka zagniotłam ciasto i rozwałkowałam położyłam na tarę dokładnie docisnęłam nakłułam widelcem i włożyłam do pieca na 20 minut piekłam w 180 stopniach masa Śmietanę ubiłam dodałam ostudzona galaretkę truskawkowa w 1 szklance wody rozrobioną i 2 łyżeczki jagód zmiksowałam poczekałam aż zalewa zacznie tężec wtedy ułożyłam truskawki na cieście i zalałam masa i do lodówki do zastygnięcia poszła

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !