Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krche babeczki z borówkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 300 gram
zótka 2 szt
margaryna 200 gram
cukier 100 gram
borówki 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krche babeczki z borówkami

Piekarnik nagrzałam do temperatury 200 stopni. Odmierzyłam odpowiednią ilość składników i przystąpiłam do wykonania kruchego ciasta. Mąkę przesiałam na stolnicę i dodałam szczyptę soli. Schłodzone masło pokroiłam na kawałki i kładłam na przesianą mąkę. Masło posiekałam nożem tak, dodałam cukier i żółtka zagniotłam ciasto i wstawiłam do lodówki po półgodzinie wyjęłam rozwałkowałam pocięłam na kwadraciki i oblepiałam foremki bez żadnego masła piekłam z 15 minut w 180 stopniach po upieczeniu poczekałam aż ostygły dopiero borówki ze słoiczka włożyłam do środka babeczki i śmietaną na około udekorowałam pyszne :) wstawiam przepis tu bo zapomniałam u góry dać :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 20.09.2011 10:53
słodkie babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak