Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna w wersji light

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza konserwowa 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
ogórek świeży 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki
jogurt grecki 1 opakowanie
marchew 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna w wersji light

Marchew ugotować w skórce.
Po ugotowaniu obrać i pokroić w drobną kostkę.
Ogórka zielonego umyć, ale nie obierać. Pokroić w kostkę.
Paprykę czerwoną umyć, wydrążyć środki i pokroić w kosteczkę.
Kukurydzę i groszek otworzyć z puszek, odsączając z nich soki, przełożyć do miski razem z pokrojonymi warzywami.
Dodać jogurt i wymieszać.
Nie dodawać przypraw.
Sałatkę schłodzić w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 21.06.2012 08:40
lubię takie sałatki
Smakosz6 24.10.2011 10:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak