Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto miodowo - muffinkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
proszek do pieczenia 1/2 kg
sól 1 szczypta
jajko 3 sztuki
miód 6 łyżek
mleko 400 ml
masło 100 g
czekolada mleczna 2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowo - muffinkowe

Masło rozpuścić w rondelku. Zostawić do przestygnięcia.
Mąkę przesiać, dodać sól, proszek do pieczenia.
Dokładnie wymieszać.
Do suchych składników dodać rozpuszczone masło (pozostawić 1 łyżeczkę do polewy.
Wbić całe jaja, dodać mleko i miód.
Wszystko razem wymieszać.
Jedną czekoladę posiekać nożem i wymieszać z resztą ciasta.
Wszystko przelać do wyłożonej pergaminem blaszki i włożyć do ustawionego na 200 stopni piekarnika.
Piec ok 60 minut (jeżeli trzeba będzie to dłużej).
Ciasto przestudzić.
Czekoladę połamać i rozpuścić z łyżeczką masła w mikrofali.
Polewą polać ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 30.05.2012 18:32
Rewelacyjne. Wygląda pyyysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak