Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki krabowe w wersji light

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki krabowe 2 opakowania
ogórek świeży 1/2 sztuki
koperek do smaku
cytryna kilka kropli
jogurt grecki 1 duże opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki krabowe w wersji light

Paluszki krabowe poodwijać z papierków.
Najlepiej, aby były jeszcze zamrożone, ponieważ wtedy dobrze się je kroi. Paluszki pokroić w grubszą kostkę i przełożyć do miski.
Cytrynę sparzyć wrzątkiem, przekroić i skropić nią delikatnie paluszki krabowe.
Koperek opłukać, bardzo drobno posiekać i dodać do miski.
Ogórek umyć, obrać ze skórki, przekroić na pół i jeszcze raz przekroić, następnie drobno posiekać.
Przełożyć do miski.
Dodać jogurt grecki i wszystko razem dokładnie wymieszać.
Najlepiej smakuje schłodzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak