Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do miski. Dodać cukier, proszek do pieczenia. Wymieszać dokładnie, aby składniki dobrze połączyć z proszkiem do pieczenia. Czekoladę posiekać nożem na drobne części tak, aby wyczuwalne były kawałki czekolady w cieście. Dodać kakao i wszystko wymieszać. Następnie wbić jedno jajko, dodać mleko i oliwę i wszystko niedbale wymieszać widelcem. Ciasta nie trzeba dokładnie mieszać, ważne, żeby składniki tylko lekko się połączyły. Ciasto przelać do silikonowych foremek na muffinki.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 25 minut, sprawdzając patyczkiem, czy ciasto jest suche.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pięknie wyglądają. Uwielbiam muffinki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !