Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki dla niejadka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb pszenny 2 kromki
szynka z indyka 2 plasterki
ser żółty 2 plasterki
żółtko jaj 1 sztuka
sok z cytryny 2 krople
olej 3/4 szklanki
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki dla niejadka

Skorupkę jajka sparzyć wrzątkiem. Jajko rozbić oddzielając żółtko od białka. Żółtko przełożyć do miseczki i zacząć ubijać mikserem. W trakcie ubijania dodać 2 krople cytryny, ciągle mieszając, następnie kilka kropel oleju, dalej mieszać i stopniowo dodawać resztę oleju. Kiedy już majonez będzie gotowy, dodać do niego ketchup i wymieszać. W chlebie wykrawać wybrany wzorek foremką (ja zrobiłam serduszkiem), omijając skórki. W taki sam sposób wykrawać serca w serze i wędlinie. Każdą cząstkę chleba smarować masą z majonezu i ketchupu, na to kłaść w dowolnej kolejności ser żółty i wędlinę. Wbić wykałaczki. Koreczki gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak