Sposób przygotowania

Skorupkę jajka sparzyć wrzątkiem. Jajko rozbić oddzielając żółtko od białka. Żółtko przełożyć do miseczki i zacząć ubijać mikserem. W trakcie ubijania dodać 2 krople cytryny, ciągle mieszając, następnie kilka kropel oleju, dalej mieszać i stopniowo dodawać resztę oleju. Kiedy już majonez będzie gotowy, dodać do niego ketchup i wymieszać. W chlebie wykrawać wybrany wzorek foremką (ja zrobiłam serduszkiem), omijając skórki. W taki sam sposób wykrawać serca w serze i wędlinie. Każdą cząstkę chleba smarować masą z majonezu i ketchupu, na to kłaść w dowolnej kolejności ser żółty i wędlinę. Wbić wykałaczki. Koreczki gotowe.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !