Sposób przygotowania

Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia.
Margarynę lekko posiekać nożem, dodać cukier, utrzeć.
Dodać cukier waniliowy, sól oraz jajko. Wszystko utrzeć, dodając stopniowo dwa rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem formy (pomimo takich pozorów, ciasto nie wycieknie przez szpary złączeniowe formy) i włożyć do piekarnika nastawionego na 180 stopni. Piec ok. 30 – 40 min. Reszta składników to wybrany przez nas sposób ozdoby. Ja użyłam czekoladę, którą rozpuściłam w kąpieli wodnej i szybko wylałam na baranka, ponieważ czekolada taka szybko zastyga.
Krzyż zrobiłam pisakiem spożywczym, oczy z cukierków do zdobienia ciast.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    piękny ten baranek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !