Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata wzbogacona białym winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
natka pietruszki
seler naciowy
Goździki całe Prymat kilka
pieprz do smaku
sól 1 łyżeczka
czosnek 4 ząbki
białe wino 2 szklanki
ocet winny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata wzbogacona białym winem

Marchew obrać i utrzeć.
Cebulę obrać i drobno posiekać.
Natkę pietruszki opłukać i posiekać.
Seler naciowy posiekać.
Dodać kilka goździków.
Przyprawić solą i pieprzem.
Czosnek obrać i rozgnieść w moździerzu.
Wszystko razem połączyć.
Dodać białe wino i ocet winny.
Dokładnie wymieszać.
Marynata gotowa do nacierania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak