Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata mięsna na bazie ketchupu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ketchup pikantny 3 łyżki
oliwa 1 szklanka
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata mięsna na bazie ketchupu

Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Czosnek obieramy i rozgniatamy np. w moździerzu.
Wszystko przełożyć do 1 miseczki.
Dodać 3 łyżki ketchupu, oliwę.
Doprawić pieprzem, solą i majerankiem.
Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Tak przygotowaną marynatą nacierać kawałki dowolnego mięsa, pozostawić na ok. 1 godzinę i smażyć lub grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak