Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po Bretonsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
kiełbasa 300 g
boczek wędzony 300 g
cebula 1 szt.
koncentrat pomidorowy
majeranek
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po Bretonsku

Fasolke namoczyć w wodzie na noc. Wlać nową wodę i gotować. Kiełbase i boczek pokroić w kostke i przesmażyć. Cebulę pokrojoną w drobną kostke zeszklić. Dodać wraz z kiełbasą i boczkiem do miękkiej fasoli. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić do smaku. Na zasmażkę: rozpuścić łyżke margaryny, dodać 3 łyzki mąki i przesmazamy na patelni, a następnie połączyć z fasolką. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak