Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki, przepłukać i pokroić w kostkę. Pokrojone jabłka przesypać do rondelka, dodać łyżkę wody i chwilkę dusić. Rodzynki umyć i dodać je do jabłek, dusić na małym ogniu, potem dodać cukier (jeśli jabłka są bardzo słodkie można dodać mniej cukru) i cynamon, wymieszać składniki i dusić jeszcze przez chwilkę. Jabłka z rodzynkami można podawać z makaronem lub z ryżem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepis wart wypróbowania, a jak dla mnie do ryżu rewelacja :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    fantastyczny smak i zapach:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !