Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w tymianku i bazylii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 2 szt
masło
sól
cytryna 1 plasterek

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w tymianku i bazylii

Świeżego dorsza delikatnie umyć, jeśli mamy mrożonego to najpierw go rozmrozić. Ryby posolić, dodać przyprawy do ryb, bazylię i tymianek, odstawić ryby na pół godziny. Włożyć ryby do rękawa do pieczeni, dodać 2 łyżeczki masła i skropić delikatnie cytryna. Piec w piekarniku ok 15 minut. Wyjąć z piekarnika przeciąć rękaw do pieczeni i odczekać 10 minut, potem delikatnie wyjąć ryby na talerze i jeszcze raz można skropić cytrynką jak ktoś woli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 22.09.2011 19:02
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak