Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z borówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura
łopatka cielęca 15 dag
wątróbka 10 dag
jajko 2
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
włoszczyzna
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
borówki 30 dag
chrzan 4-5 łyżeczek
cukier 4 łyżeczek
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z borówkami

1. Kurę gotujemy z włoszczyzną, a cielęcinę osobno dusimy z cebulą. Pod koniec duszenia dodajemy wątróbki.
2. Mięso i wątróbkę mielimy dwukrotnie, dodajemy jajka i przyprawy i mieszamy. Formę natłuszczamy i posypujemy bułką. Wykładamy paskami słoniny i nakładamy farsz. Przykrywamy zwilżonym papierem i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni C.
3. Borówki mieszamy z chrzanem, dodajemy cukier i sól. Podajemy z pasztetem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak