Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem pomidorowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
pomarańcza 1 szt
cukier 1/2 kg
sok z cytryny 2 łyżki
cynamon szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: dżem pomidorowy

Pomidory myjemy sparzamy obieramy ze skórki i dusimy z odrobiną wody na małym ogniu około pół godziny mieszając drewnianą łyżką,dodajemy cienko pokrojoną skórkę z dobrze umytej wyparzonej pomarańczy oraz miąższ drobno pokrojony a także cukier.Dusimy jeszcze pół godziny aż dżem zgęstnieje,następnie dodajemy dwie łyżki soku z cytryny i przyprawy i mieszamy.Przekładamy do słoików zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.12.2011 10:39
fajne
Chojłówna 01.11.2011 18:44
ciekawe:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak