Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowana dynia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg
cukier 30 dkg
ocet 1/2 szklanki
Goździki całe Prymat kilka
Cynamon cały Prymat kawałek
cytryna
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: marynowana dynia

Dojrzałą dynię obieramy ze skóry usuwamy miękki środek z pestkami a miąższ kroimy w kostkę,lekko obgotowujemy w wodzie z solą i sokiem z cytryny.Odcedzamy i układamy w słoikach dodajemy gozdziki cynamon i skórkę cytrynową bez białego miąższu.Z dwóch szklanek wody 30 dkg cukru i połowy szklanki octu robimy zalewę i zalewamy dynię,zakręcamy i pasteryzujemy około 20 min.W ten sam sposób możemy marynować melony ale one nie wymagają wcześniejszego obgotowywania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.09.2011 12:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak