Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Natrzeć dobrze ½ łyżeczki soli wymieszaną z pieprzem ziołowym. Pokroić na plastry. Przełożyć do szklanego naczynia i odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce.

Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać oczyszczoną, umytą pod bieżącą wodą, osuszoną i pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną i chili. Lekko podsmażyć i dodać sproszkowane przyprawy: paprykę słodką mieloną, chili pieprz Cayenne oraz pozostałą sól. Starannie wymieszać. Dodać plastry kurczaka. Podsmażyć z każdej strony i podlać 100 ml zimnego bulionu drobiowego. Dusić pod przykryciem 10 minut. Pozostały bulion wymieszać z mąką i śmietaną. Połączyć z pozostałymi składnikami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadłabym coś takiego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Musi być piekielnie ostry
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    chętni bym spróbował
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    na pewno smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    lubie ostre potrawy,więc na pewno wypróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !