Sposób przygotowania

Wypłukany ryż zalać wrzącym mlekiem z dodatkiem soli i ugotować. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć z ryżem, mąką, roztopionym masłem, olejkiem i ubitą pianą, posolić, dokładnie wymieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść racuszki i upiec na rumiano z dwóch stron. Przed podaniem posypać pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super pomysł, z ryżem jeszcze nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    no no ciekae
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    musz? spróbowa?
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pomysłowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    muszę spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    takich jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    takich jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne :-)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne racuchy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !