Sposób przygotowania

Do szklanego naczynia wlać mleko, sok brzoskwiniowy i wodę mineralną niegazowaną. Wsypać mąkę pszenną, 3 dag cukru oraz wbić 2 jaja. Połączyć składniki w celu uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 30 minut. Do ciasta naleśnikowego dodać roztopione i przestudzone masło. Wymieszać. Wlewać porcje ciasta na rozgrzaną patelnię. Smażyć z każdej strony.

Twaróg wymieszać z 3 dag cukru oraz żółtkiem. Brzoskwinie obrać ze skórki, wyjąć pestkę i pokroić w kostkę (pozostawiając kilka półplasterków do dekoracji).

Na każdym usmażonym naleśniku ułożyć po porcji sera i owoców pokrojonych w kostkę. Zwinąć w rulon. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Śmietanę zmiksować z pozostałym cukrem i ekstraktem waniliowym. Tak przygotowanym sosem polać naleśniki.

Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190ºC. Zapiekać 15 ,minut. Podawać udekorowane pozostałymi brzoskwiniami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Oj... Takie pyszności....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam naleśniki!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    taką kolację to ja bym zjadła ze smakiem;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !