Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

białe gazpacho z winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 100 gram
czosnek 3 ząbki
oliwa 1/3 szklanki
sól
ocet winny 4 łyżki
kostki lodu
winogrona białe 200 (słodkie)
bułka 1/2 wrocławska

Przepis i sposób przygotowania na: białe gazpacho z winogronami

Migdały sparz i obierz. Miąższ bułki pokrój w kostkę i namocz w wodzie. Po chwili odciśnij. Zmiksuj migdały, czosnek i bułkę.
Gdy masa będzie gładka, powoli wlewaj oliwę. Dodaj ocet, sól i pokruszone kostki lodu. Miksuj, aż lód się rozpuści.
Winogrona sparz i obierz ze skórki. Włóż do zupy. Zupę podawaj mocno schłodzoną, z podpieczonymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 12.04.2012 15:00
pycha
daria899 02.12.2011 10:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak