Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej fasoli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona 25 dkg
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
szalotka 2 szt
czosnek 1 ząbek
ocet winny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
ketchup pikantny 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej fasoli

Przeciśnięty przez praskę czosnek ucieramy z dwiema łyżkami oliwy,dodajemy łyżkę octu winnego,łyżkę ketchupu i sol,pieprz i cukier do smaku.Fasolę moczymy dwie godziny minimum i gotujemy ponad godzinę do miękkości,pod koniec dodajemy sól i łyżkę oliwy z oliwek,dodajemy łyżkę drobno pokrojonej cebulki,posiekanej natki pietruszki oraz majeranek.Wlewamy sos i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak