Sposób przygotowania

Kurczaka umyć i pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju, doprawic do smaku solą i pieprzem, zdjać z patelni, na patelnię wsypac ryż i smażyć aż wchłonie sok z kurczaka i olej, potem wlać pół szklanki wody i smażyć, aż ryz wchłonie wodę. Dorzucić seler naciowy w miarę drobni pokrojony, smażyć chwilę, ciągle mieszając i wlać pół szklanki wody, poczekać aż ryż wchłonie wodę i dorzucić kurczaka, dolać resztę wody, smażyć mieszając przez 5 minut i doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.Jak cała woda zostanie wchłonięta dolewamy jajka roztrzepane widelcem i dokładnie mieszamy Smażyć aż jajka się zetną

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !