Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zalać marynatą przygotowaną z oliwy z oliwek i pikantnej przyprawy do kurczaka Prymat, odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Po zamarynowaniu kurczaka obsmażyć na oliwie na złoty kolor i zdjąć z patelni. Na tej samej oliwie zeszklić cebulę i marchew, zalać białym winem, a potem śmietaną. Całość gotować, doprawiając kolendrą, imbirem, solą i pieprzem. Do sosu dodać pokrojonego banana, zmiksować, a następnie ponownie gotować. Pod koniec gotowania dodać usmażonego kurczaka oraz oczyszczoną i pokrojoną w cząstki gruszkę. Całość dusić około 10 minut. Tak przygotowane danie podawać z ryżem jaśminowym.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    raczej nie wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    ciekawe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    to kurczaka można dusić?
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    ciekawe połączenie smaków:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mnaimm mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny pomysł z tymi gruszkami i bananami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !