Sposób przygotowania

Łyżkę ostrej musztardy mieszamy z żółtkiem,dodajemy łyżkę octu balsamicznego,dwie łyżki oliwy,natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i cukrem.Odcinamy korzenie i zielone końce porów i zostawiamy tylko białe końcówki około 20 centymetrowe,przecinamy wzdłuż,dokładnie myjemy i wkładamy do osolonego i ocukrowanego wrzątku,wlewamy sok z cytryny i gotujemy 10 min,odcedzamy i zostawiamy do ostudzenia.Sałatę myjemy odsączamy i rwiemy na kawałki i układamy na półmisku.Pomidory sparzamy obieramy ze skórki kroimy na cząstki i układamy na sałacie,jajka obieramy ze skorupek kroimy na plasterki i układamy na liściach sałaty.Ostudzone pory kroimy na dwu centymetrowe kawałki wkładamy do salaterki polewamy sosem i również układamy na sałacie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !