Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa pieczeń

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
wątróbka drobiowa 200 g
sól do smaku
natka pietruszki 1 pęczek
jaja 2 szt
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pieczeń

Mięso mielone łączymy z wątróbkami miksując. Bułkę czerstwą namoczyć w wodzie. Natkę pietruszki drobno posiekać. Do mięsa dodać bułkę tartą, bułkę namoczoną w wodzie i 2 jaja. Doprawi do smaku solą i pieprzem. Dobrze, żeby masa była dość gęsta. Foremkę najlepiej keksówkę posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Ciasto włożyć do foremki. Piec ok 1 godz w temperaturze ok 160 stopni. Mięsko mielone nie musi być idealnie chude, lekki tłuszczyk będzie dobrze trzymał pieczeń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 30.06.2013 10:17
fajny przepis
olkaaa 09.09.2012 10:21
musi być pyszna
Katarzyna59 09.07.2012 17:49
wyśmienita
zuzanna_z 22.02.2012 13:31
smaczne
Ada-Gaba 27.01.2012 06:59
pycha
monika154 14.10.2011 09:42
super
Henryka2 19.08.2011 21:53
Ubożuchna ta pieczeń. Bez przypraw. Kiepściutki przepisik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak