Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciato pod pizze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże 6 dag
olej 3 łyżki
żółtko jajek 2
cukier
sól 1 łyżeczek
woda 1/4 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciato pod pizze

Do drożdzy dodajemy nieco cukru by sie rozpuscily, nastepnie dodajemy do nich wody, oleju i soli. zaczyn wlewamy do mąki, dodajemy rownież jajka i zagniatamy ciasto, które cienko wałkujemy i wykladamy na blache. na ciasto kładziemy dowolne dodatki i pieczemy pizze 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 18.10.2011 19:59
super fajny przepis
artur7 01.09.2011 09:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak