Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 0.5 szt
śmietana 12% 2 łyżki
marchew 1 szt
ziemniaki 3 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
skrzydełka kurczaka 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżej kapusty

Ugotować bulion na skrzydełkach (przyprawiony zielem angielskim, pieprzem, liściem laurowym, solą). Po 2 min. do bulionu dodajemy pokrojoną w plastry marchew oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili dodajemy poszatkowaną kapustę. Kiedy wszystkie warzywa są miękkie dodajemy koncentrat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.03.2013 09:51
bardzo często ją robię
teresa18 07.09.2011 20:00
pyszna
kanu83 21.08.2011 19:07
ciekawa
kuklik 21.08.2011 14:00
kapuśniak z przecierem smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak